Παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά η CEO του Χ, Λίντα Γιοκαρίνο - «Ξεκινάει νέα εποχή για την πλατφόρμα»
Η θητεία της σημαδεύτηκε από καταγγελίες για τη διαχείριση της Χ, για διάδοση fake news, αντισημιτικό και φιλοναζιστικό περιεχόμενο.
Η Λίντα Γιοκαρίνο αποχωρεί από τη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου του X, έπειτα από δύο χρόνια στην ηγεσία της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης του Έλον Μασκ.
Η αποχώρηση της Γιοκαρίνο έρχεται μία ημέρα αφότου το chatbot Grok άρχισε να προωθεί αντισημιτικά μηνύματα σε απαντήσεις προς τους χρήστες. Ωστόσο αυτό το γεγονός δεν είναι γνωστό εάν συνδέεται με την απόφαση της CEO της εταιρείας.
Η αποχώρησή της έρχεται επίσης μήνες αφότου ο Έλον Μασκ πούλησε την X. Η κίνηση αυτή επιβεβαιώνει ότι τόσο η Γιοκαρίνο όσο και ο Μασκ είχαν στενή συνεργασία και το μέλλον της υπό τη νέα διεύθυνση δεν ήταν βέβαιο.
Την αποχώρησή της την ανακοίνωσες με μια ανάρτηση στην πλατφόρμα, λέγοντας ότι είναι «απεριόριστα ευγνώμων» που ο Μασκ της «εμπιστεύτηκε την ευθύνη της προστασίας της ελευθερίας του λόγου, της αναδιάρθρωσης της εταιρείας και της μετατροπής του X στην εφαρμογή Everything». «Τώρα, τα καλύτερα έρχονται, καθώς ξεκινάει νέα εποχή για την πλατφόρμα με την @xai», έγραψε στην ανάρτησή της. «Θα σας ενθαρρύνω όλους καθώς συνεχίζετε να αλλάζετε τον κόσμο» κατέληξε.
Από την πλευρά του, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας απάντησε στην ανάρτησή της με μια λακωνική απάντηση «Ευχαριστώ για τις συνεισφορά σου».
Μια δύσκολη θητεία
Η Γιοκαρίνο διαδέχθηκε τον Μασκ στη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου του Twitter τον Ιούνιο του 2023, περίπου οκτώ μήνες αφότου ο επιχειρηματίας αγόρασε την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Προσλήφθηκε για να βοηθήσει στην επιδιόρθωση της προβληματικής διαφημιστικής δραστηριότητας της πλατφόρμας.
Ωστόσο, η θητεία της έχει σημαδευτεί από επανειλημμένες κρίσεις δημοσίων σχέσεων, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου για αντισημιτικό και άλλο περιεχόμενο μίσους που διαδίδεται στην πλατφόρμα, ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με διεθνείς συγκρούσεις και διαφημίσεις που εμφανίζονταν παράλληλα με φιλοναζιστικό περιεχόμενο στην ιστοσελίδα.
Αυτό οδήγησε ορισμένες εταιρείες να ακυρώσουν τις συνδρομές τους, για τις οποίες η X με επικεφαλής την Γιοκαρίνο μήνυσε έναν όμιλο της διαφημιστικής βιομηχανίας. Την αγωγή μάλιστα είχε αναρτήσει στον προσωπικό της λογαριασμό χαρακτηρίζοντάς τη ως συνωμοσία για μποϊκοτάζ της πλατφόρμας.